Om

Mit navn er Nora, og jeg er stifter og indehaver af NaboSprog. Jeg kommer oprindeligt fra Tyskland, men har siden 2016 boet i Danmark, som jeg holder utroligt meget af. Sammen med min danske mand og vores to små piger, flyttede jeg i sommeren 2020 til Bornholm. Ø-livet byder på en betagende smuk natur, en masse fantastiske mennesker og en sund balance mellem arbejds- og familieliv, som giver mig mere energi og overskud i hverdagen. De mange tyske turister på øen, og det dertilhørende tyske islæt gør, at jeg på Bornholm føler en tæt kontakt til mit hjemland.


NaboSprog er beliggende på Bornholm og er 100% tysk. Virksomheden er mit hjertebarn, som jeg har etableret for at knytte de to kulturer sammen, som betyder mest for mig. Idéen til NaboSprog opstod, da jeg selv var på udkig efter fritidsaktiviteter og overnatningsmuligheder på Bornholm. Jeg forsøgte at navigere gennem de bornholmske hjemmesiders tyske sider og brochurer. I det tyske indhold kunne jeg se, at der flere steder rent sprogligt kunne bruges en kærlig hånd, og jeg kunne se mine kompetencer anvendt netop dér som et aktivt bidrag til de bornholmske virksomheders branding og til at fremme Bornholm som tysk turistdestination.

Med min bachelor- og masteruddannelse i Multilingual Communication og International Cultural and Business Studies, som omfatter bl.a. oversættelse og tolkning samt kultur- og erhvervsstudier, har jeg en dyb forståelse for, hvordan kommunikation mellem forskellige kulturer lykkes. Som modermålsoversætter er jeg din nøgleressource med den nødvendige forståelse for din specifikke tyske kundegruppe. Jeg har taget den danske kultur, mentaliteten, menneskerne og ikke mindst sproget til mig. Netop derfor er det muligt for mig at oversætte fra dansk til tysk med en kulturel samt sproglig forståelse og derigennem hjælpe med at bygge bro på tværs af de to kulturer.


NaboSprog – Sdr Landevej 50 – 3730 Nexø – kontakt@nabosprog.dk – tlf. 31 33 63 45 – CVR 42028460

da_DK